Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Högre danska ekologiska spannmålspriser

De sista åren så har danska DLG´s poolpriser för ekologisk spannmål inte varit någon munter läsning för danska ekologiska spannmålsodlare, men nu råder bättre tider. Samtliga spannmålspriser ligger idag betydligt över fjolårets låga nivå och anledningen är att efterfrågan på ekologiska spannmålsprodukter ökar i både EU och USA. Korn avräknas enligt DLG´s senaste poolpriser satta den 31 mars 2006 till 1,64 Skr per kg, vete till 1,45 Skr per kg, brödvete till 1,65 Skr per kg, brödråg 1,60 Skr per kg, rågvete 1,41 Skr per kg, foderhavre 1,23 Skr per kg, grynhavre 1,61 Skr per kg lupin 1,78 Skr per kg och ärtor till 1,94 Skr per kg, säger Sören S Nilausen, Chef DLG Okologi till danska tidningen Okologisk jordbrug.

2006-05-04