Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Bra början på 2006 för Kung Markatta

Året började bra för den Ekologiska grossisten Kung Markatta. Under 2005 ökade man försäljningen med 27 procent och passerade 80 miljoner kr i omsättning. År 2006 ser ut att kunna bli lika bra. -Takten på försäljningsökningen fortsätter i samma fart och vi tror att vi hamnar på liknande ökningsnivåer 2006 om inte något dramatiskt sker framöver. Intresset för ekologiskt ökar och det finns fortfarande stor potential i den svenska marknaden. För vår del handlar det om att få in varorna i butikerna, vilket vi lyckats med allt bättre. Vår designändring på förpackningarna har också tagits väl emot av de svenska konsumenterna, men norrmännen gillar dem inte. Där har det varit kalla handen, säger Kung Markattas VD och delägare Peter Enberg.

2006-06-15