Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Eko-mjölk ökar 90 procent i England

De sista tolv månaderna har en brittisk kampanj för ekologisk mjölk ökat försäljningen med 91 procent. Kampanjen har gått ut på att ge eko-mjölk en ny image där miljö och hälsa står i fokus. De brittiska reserverna på ekologisk mjölk är nu uttömda och därför försöker man nu få fler producenter att konvertera sina mjölkbesättningar. Därmed är bilden en helt annan än för ett år sedan då man kämpade med ett överskott av eko-mjölk. För första gången på fem år är det brist i butikerna på eko-mjölk. Under 2006 räknar man med att konsumtionen av eko-mjölk ökar med 45 procent. Man räknar med att 60 miljoner liter ytterligare behövs för att försörja den engelska marknaden under de kommande två åren Hittills har 1 liter av 25 sålda varit ekologiska i England. Källa Ökologisk Jordbrug

2006-05-19