Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Förena lågpris och eko inget problem hos Netto

Danska lågpriskedjan Netto tror på ekologin. Man har haft stora framgångar i Danmark med sin satsning på ett ekologiskt sortiment och ekologiska kampanjer. I Sverige förbereder man en kommande långsiktig satsning med flera återkommande eko-kampanjer under 2006. -Vår modell visar att lågpris och ekologiskt är förenligt, ekologiskt behöver inte vara dyrt. Till exempel har vi sålt Gevalias ekologiska kaffe för 21 kronor mot drygt 30 kronor per paket hos den ordinarie handlaren. Vi har ett 40-tal KRAV-märkta produkter och ett par EU-ekologiska produkter i det ordinarie sortimentet. Över lag säljer mejeriprodukterna bäst men en annan stor produkt är ekologiska morötter, säger Anders Nilsson som är inköpscontroller på Netto Sverige.

2006-05-30