Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Grain Millers ökar beställningen hos EcoTrade

USA är den eko-marknad som växer mest. Under 2005 växte den med hela 20 procent. Den starka tillväxten på den nordamerikanska marknaden beror till stor del på bättre tillgänglighet i detaljhandeln samt detaljhandeln idag satsar på att marknadsföra ekologiska livsmedelsprodukter. Inom flera produktkategorier är det, eller kommer att bli, brist på ekologiska livsmedel. -Att den inhemska marknaden är så stark i USA gör också att vi är intresserade av att öka importen av ekologisk spannmål för att uppfylla våra behov. Främst importerar vi NOP-certifierad havre från Ecotade i Sverige. I och med den stora efterfrågan så har vi ökat våra beställningar i år med över 30 procent från Ecotrade, säger Chip Daniels chef för specialprodukter på Grain Millers.

2006-05-11