Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Brist på eko-varor i USA

USA är den eko-marknad som växer mest. Under 2005 växte den med hela 20 procent. Den starka tillväxten på den nordamerikanska marknaden beror till stor del på bättre tillgänglighet i detaljhandeln samt detaljhandeln idag satsar på att marknadsföra ekologiska livsmedelsprodukter. Inom flera produktkategorier är det, eller kommer att bli, brist på ekologiska livsmedel. -Många detaljhandelskedjor i USA önskar idag köpa mer ekologisk mjölk, kött och ägg än vad som finns tillgängligt på marknaden. De senaste fem åren har vi ökat vår försäljning av ekologiska produkter med 30 till 35 procent per år. Att den inhemska marknaden är så stark i USA gör också att vi är intresserade av att öka importen, säger Chip Daniels chef för specialprodukter på Grain Millers.

2006-05-10