Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Samodlarna - säljer eko-grönsaker för 30 miljoner

Från och med den 1 juni 2005 avbröt Samodlarna och Swegro sitt försäljningssamarbete. Därefter har Samodlarna i egen regi arbetat med att sälja, marknadsföra svenskproducerade ekologiska grönsaker, rotfrukter och potatis. Jan Knutar som tidigare arbetade med Swegro som ekologisk ansvarig har arbetat med Samodlarnas försäljning under den nya turbulenta tiden. Samodlarna har även anställt en person på heltid som arbetar med försäljning. – Försäljningen av ekologiska grönsaker går bra och vi ser ljust på framtiden. I år siktar vi mot en försäljning på cirka 30 miljoner kronor. Grossisten Saba har förlorat sitt kontrakt med Coop, vilket innebär att vi nu istället samarbetar med Everfresh samt med andra företag, säger Jan Knutar säljansvarig Samodlarna.

2006-04-28