Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

EcoTrade - Större intresse för ekologisk spannmål

Efter ett par tröga år på hemma och exportmarknaden verkar det börja lossna igen för export av svensk ekologisk spannmål. Ett par stora exportaffärer har under de sista månaderna genomförts av Lantmännenägda EcoTrade och 8000 ton NOP-grynhavre har bland annat skeppats till Grain Millers anläggningar i USA. Amerikanarna är mycket nöjda med det svenska affärsamarbetet eftersom de får de stora volymer de önskar, havren har bra kvalitet och är NOP-certifierad. NOP-certifieringen är avgörande om det skall bli affär eller ej. – Vi märker ett av ett helt annat intresse hos våra köpare nu. Man går på avslut tidigare och prisbilden är klart bättre än ifjol. USA marknaden är het och vi siktar att detta år kunna utöka vår export av KRAV-godkänt grynhavre (NOP-certifierat) till 12 000 ton. Även efterfrågan på vårvete med falltal över 250 är just nu stor, säger Anneke Svantesson, VD EcoTrade.

2006-04-27