Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Basvaror populärast inom eko hos Catillus

-De ekologiska livsmedel som vi säljer mest av är mjölk, vitkål och knäckebröd. En annan produkt som börjar bli mycket populär bland ungdomarna är "Hällabrödet". Vi tillverkar också tre egna ekologiska rätter. Ärtsoppa (som finns i två varianter varav en är vegetarisk), köttfärssås med spagetti och en italiensk tomatsås med pasta. Vi har ingen kortsiktig plan för nya eko-rätter, men vi letar kontinuerligt efter nya affärsmöjligheter, säger Ulf Bergström som är en av delägarna och cheferna på Catillus. Västerås kommun har konkreta kommunala miljömål när det gäller inköp av ekologiska livsmedel. År 2006 skall ekologiska livsmedel stå för 10 procent av den totala livsmedelskostnaden i kommunen. Catillus är en grossist åt Västerås kommuns skolrestauranger. Totalt levererar företaget livsmedel till cirka 60 skolor i Västerås kommun. Företaget producerar dagligen cirka 19 000 portioner skolmat, varav cirka 700 portioner är KRAV-märkta. År 2005 omsatte Catillus 44 miljoner kronor, varav cirka 2,2 miljoner var ekologiska livsmedel. Detta motsvarar att cirka 5 procent av all skolmat som serveras i Västerås kommun är KRAV-märkt.

2006-06-13