Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Green ´n Lean: stora visioner för eko-snabbmat

-Ännu så länge är produktionen bara i sin linda. I dagsläget har vi budgeterat en omsättning runt två miljoner kr under 2006 men det skulle mycket väl kunna sluta med 10 miljoner. Om fem år räknar vi med att ha en etablerad restaurangkedja i Sveriges tio största städer, vi finns rikstäckande i detaljhandeln, vi har ett etablerat koncept i USA med anläggning och restaurangkedja, vi har en anläggning i Tyskland och säljer produkter i Storbritannien, säger Pierre Hanell. Man producerade ca 1,5 ton av produkterna i månaden runt årsskiftet vid Lecoras anläggning i Vadstena. I dag har man 8 KRAV-godkända djupfrysta vegetariska ”bollar” och ”järpar” baserade på speltvete (dinkel), nakenhavre och ärtor.

2006-06-30