Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Svenskt och eko viktigt för Sempers kunder

Semper ökade sin ekologiska försäljning med 7 procent och den ekologiska barnmaten står för 5 procent av Sempers totala försäljning. Företaget har en marknadsandel om 27 procent av försäljningen på ekologisk barnmat på burk. All Sempers barnmat tillverkas i Sverige. -Vi har låtit göra en marknadsundersökning och där säger 68 procent av 300 tillfrågade föräldrar att det är viktigt eller mycket viktigt med ekologisk barnmat och 93 procent av de tillfrågade tyckte att den barnmat de köper skall tillverkas i Sverige. Ekologiskt blir viktigare och viktigare för föräldrarna och det är skäl nog för oss att satsa på de produkterna. Vi satsar lika mycket på produktutveckling för ekologisk som för konventionell barnmat, säger Agneta Frykhammar som är marknadsdirektör på Semper.

2006-06-09