Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Löfbergs Lila tror mer på Rättvisemärkt än KRAV

Kaffetillverkaren Löfbergs Lila är tredje största företag på marknaden inom detaljhandeln och har hela 65 procent av storhushållsförsäljningen när det gäller ekologiskt kaffe. –Ökningarna för det ekologiska kaffet är mindre i år än tidigare, men det beror också på att vi kommit upp i större volymer. Under 2005 ökade vår eko-försäljningen med 5 procent till detaljhandeln och 5 procent till storhushåll. De största ökningarna ser vi på Rättvisemärkt och där tror vi den framtida potentialen ligger. Den produkt som ökar mest är KRAV-märkt och Rättvisemärkt, hela den ekologiska ökningen är Rättvisemärkt vilket vi ser som att det är Rättvisemärkningen som står för utvecklingen, säger Eva Eriksson som är kvalitetschef hos Löfbergs Lila.

2006-05-16