Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Exportrådet satsar vidare på svensk eko-export

För att hjälpa svenska företag att exportera sina ekologiska produkter gör det Exportrådet nya satsningar i ett projekt efter en finsk framgångsrik modell. Tanken är att starta ett exportkontor där de ekologiska företagen gemensamt kan anlita en säljare som marknadsför deras produkter internationellt. Dessutom skall man kunna få hjälp av en kostnadsfri coach som Exportrådet står för. -Vi vill gärna hjälpa de svenska företagen att komma igång med den ekologiska exporten och få en internationalisering av eko-produktionen. Hittills har intresset varit relativt svagt för export från eko-företagens sida, vilket är konstigt eftersom den internationella eko-marknaden är mycket hetare än den svenska, säger Exportrådets Mona Hedenskog.

2006-06-01