Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Fortsatt KRAV-bak på Södervidingebagaren

När man på det skånska bageriet Södervidingebagaren drog igång med KRAV-produktion av bröd var man mycket positiv och framtiden verkade ljus för de tre KRAV-märkta produkterna. -Vi var lovade beställningar från en av de största kedjorna om 3-4 000 bröd per vecka, men när vi dragit igång produktionen blev det tyst. De enda som beställer KRAV-bröd i dag är Servera. Malmborgs butiker är intresserade men vi får alldeles för mycket bröd i retur för att det skall vara någon idé att leverera dit, säger Rolf Holmén utan att dölja sin besvikelse. Han och brodern Ulf Holmen driver tillsammans familjeföretaget som har anor tillbaka till 1900-talets början. Idag saluför bageriet ett 70-tal olika produkter, varav 4 är KRAV-märkta. Företaget omsätter cirka 50 miljoner kronor och har 50 anställda. Allt ser dock inte nattsvart ut för en fortsatt KRAV-produktion: -Servera är intresserade av KRAV-bröd som ”Egen Märkesvara”. I dagsläget levererar vi till Servera Halmstad, som beställer ca 12 000 bröd om året, men då skulle det kunna bli fråga om Servera i hela Sverige, så det är det vi får hoppas på, avslutar Rolf Holmén.

2006-06-14