Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Scans Eko-julskinka 2:a i smaktest

För andra året i rad anordnade LRF och Skaraborgs Grisproducenter tävlingen Skaraborgs godaste julskinka. Sju olika skinkor från företagen Köttex, Skövde slakteri, Dafgård, Erikssons chark samt Scan (med tre skinkor eftersom man har ett stort utbud) slogs om titeln. Julskinkejurryn bestod av olika lokala kockar. Skinkornas smak, färg, form och konsistens bedömdes. Förra årets vinnare, Scans pigham ekologisk, fick se sig slagen med en hårsmån av det lokala charkföretaget Köttex julskinkevariant. -Det var svårt att välja tyckte kockarna. Det var väldigt hög kvalité på alla skinkorna. Kockarna tyckte egentligen att Scans ekologiska var lika god som vinnaren men till slut blev man tvungen att välja någon, berättar Kerstin Fransson från LRF Skaraborg.

2005-12-19