Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Lantmännen tror på ökad försäljning

Under perioden sep -05 till sep -06 tror Lantmännenägda Ekofoder på en omsättningsökning på ca 5 procent enlig Anna Björnberg, samordnare för ekofoder hos Lantmännen. –Det finns anledning att tro att behovet kommer öka, dels på grund av de nya reglerna att ekologiska unghöns skall vara uppfödda på enbart ekologiskt foder, dels att det finns anledning att tro på fler eko-kor eftersom mejerisidan går så bra. Dessutom försöker Swedish Meats värva fler ekologiska grisproducenter. Ännu har vi inte märkt någon ökad efterfrågan men dessa faktorer borde snart ge en reaktion. Ekofoder står för 85 procent av den totala marknaden för ekologiskt foder i Sverige. Man säljer ca 30 000 ton ekologiskt foder årligen tillvärdet av 90 miljoner kr.

2005-12-28