Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Booja-Booja mumsig nyhet hos Biofood

Ekowebsredaktionens favorit på Biofachmässan i Nürnberg, Chokladen Booja-Booja har nu fått en återförsäljare i Sverige. Det är Västerhaningeföretaget Biofood som tagit in de läckra engelska tryfflarna. Man passade på att lansera Booja-Booja under Matfestivalen i Stockholm, arrangerad av den kulturella mötesplatsen Street (se kommande reportage på Ekoweb). –Det blev succé direkt, folk tyckte att den var fantastiskt god. Det här är en verkligt exklusiv vara. Dessutom helt ekologisk, mjölk och glutenfri, säger Marie Levén en av Biofoods fyra delägare. Chokladen kommer finnas tillgänglig i hälsokostbutiker runt om i landet. Biofood är en KRAV- godkänd livsmedelsimportör och distributör. Man har 25 års erfarenhet av import och försäljning av ekologiska livsmedel. Grunden i Biofoods sortiment är ekologiska baslivsmedel, främst säd, mjöler, nötter, torkad frukt samt mer förädlade produkter som t ex. ost, bakverk, pasta, vinäger tomatprodukter, sylter och oljor samt specialprodukter som t ex. alger. Under 2005 beräknas omsättningen ligga runt 40 miljoner kr.

2005-10-05