Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Många nya eko-prenumeranter hos Mossagården

Mossagården utanför Veberöd har levererat prenumerationer på ekologiska grönsakslådor sedan 1998 och var därmed pionjär på området i Sverige. Förra året låg omsättningen på 3 miljoner kr, den visar alla tecken på att öka rejält under 2005. I somras hade man 250 prenumeranter på de olika lådkoncepten, idag är de 400. –Vi hade som mål 2005 att komma upp i 3000 prenumeranter men lanseringen av vår Internetbutik drog ut på tiden. Därför har vi flyttat fram målet till 2006 istället. Men en utveckling i den riktningen är helt realistisk, säger Ebba-Maria Olsson som driver verksamheten. Nu börjar man även leverera till prenumeranter i Stockholm. Det här året är det första med marknadsföring av företagets produkter. Man har också en riktig reklampelare i form av Hollywoodstjärnan Lena Olin, som varje sommar får Mossagårdens lådor hemskickade till sommarstället i Falsterbo. -Hon har mer än gärna ställt upp, hon är mycket engagerad i ekologin, avslutar Ebba-Maria.

2005-12-15