Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Fler stockholmare vill ha en Ekolåda

Ekolådan är ett projekt som drivs av Biodynamiska Produkter i Järna. Konsumenter i Stockholm med omnejd kan prenumerera på en låda med varierande ekologiskt innehåll av frukt och grönsaker. Lådorna kan även kompletteras med andra varor som marmelad och pasta. Beställningarna görs via nätet. Nu har Ekolådan varit i gång i två år och aldrig tidigare har intresset varit så stort. –Tillströmningen är just nu enorm, efter sommaren tog det verkligen fart. Det verkar också som att det blir lättare att växa ju större vi blir, det var svårare att gå från 100 till 200 prenumeranter än att öka från 1000 till 2000, säger projektledare Ingar Nilsson. Just nu har Ekolådan 2500 prenumeranter men Ingar Nilsson tror att det är realistiskt att förvänta sig ett antal runt 3500 kring årsskiftet. I slutet av september utökade man verksamheten till att omfatta även Linköpingsområdet och ytterligare utökningar kan bli aktuella. Just nu tittar man på möjliga områden norr om Stockholm.

2005-12-15