Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Aarstiderna vill till Stockholm

Efter ett års erfarenhet av de svenska konsumenterna i Malmö med omnejd, siktar Aarstiderna nu mot den svenska huvudstaden. Det nya initiativet öppnar dörren till Stockholms marknad med ca 1,8 miljoner konsumenter. De beskrivs som levande ”i ett försäljningsklimat där de flesta livsmedelskedjorna har mer fokus på låga priser än kvalitet, vilket lämnar liten plats åt ekologin. Därför har det uppstått ett utrymme för kvalitetsråvaror.” skriver Ökologisk Jordbrug. Hittills har Aarstiderna levererat några hundra kassar i veckan till Sverige. I början kommer kassarna till Stockholm packas i Danmark, men om försäljningen kommer upp i en viss volym är planen att kassarna skall börja packas i Sverige och i högre grad innehålla svenska produkter. I början av oktober landar de första kassarna i Stockholm

2005-10-12