Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Eko-saften flödar hos Grangärde musteri

De senaste åren har Grangärde musteri utanför Ludvika upplevt stora omsättningsökningar. Under 2005 kommer omsättningen öka runt 60 procent. -Det ser onekligen bra ut och försäljningen pekar brant uppåt. Vi har fullt upp med att säkerställa leveranserna och hinner inte med någon marknadsföring över huvud taget. Vi har nyanställa två personer för att klara omsättningsökningen, säger Tomas Tillman som driver familjeföretaget. Sedan 1979 bedriver man ekologisk odling av frukt och bär. Musteriet startades 1995. I dagsläget är åtta personer anställda och man tillverkar 1 miljon flaskor och burkar om året. Saft, sylt, marmelader och drycker omsatte 10 miljoner år 2004. Runt 70 procent av produktionen är ekologisk. Grangärde Musteri tillverkar hela försäljningen av svart vinbärs- och jordgubbssaft under ICA´s egna varumärke och nyligen utsågs jordgubbssaften som vinnare i ett smaktest genomfört av tidningen Allt om Mat.

2005-10-11