Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Restauranger väljer eko hos Löfbergs Lila

Svensk kaffeinformation har i en färsk mätning visat att nästan 65 procent av allt KRAV-märkt kaffe som levereras till restauranger och storhushåll kommer från Löfbergs Lila. –Detta är en stadigt ökande kundgrupp hos oss när det gäller det ekologiska kaffet. Fler och fler restauranger och storhushåll vill visa att man är miljövänliga och att välja KRAV-märkt kaffe är ett konkret sätt att visa det på, säger Kathrine Löfberg som är marknadschef på företaget. Scandic Hotels är en av kunderna som enbart handlar ekologiskt kaffe sedan fyra år tillbaka. Löfbergs Lila har hittills i år sett en positiv utveckling av den ekologiska kaffeförsäljningen, som har ökat med 11 procent. Av den totala kaffeförsäljningen hos Löfbergs Lila är ca 5 procent ekologisk.

2005-12-06