Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Årets Ekologiska Världskongress avhandlad

För femtonde gången hölls den Ekologiska Världskongressen, platsen var Adelaide i Australien. Arrangerade tillställningen gjorde som vanligt IFOAM (International Federation of Organic Agriculture Movements). Att arrangemanget förlades till Australien är ingen tillfällighet. Landet är världsledande när det gäller den sammanlagda certifierade ekologiska arealen. Man har 42,7 procent av den totala åkerarealen omlagd till ekologisk produktion, kan jämföras med 19 procent i Sverige. Kongressens syfta är att ge möjlighet till utbyte av kunskap om det senaste inom ekologiskt jordbruk mellan människor från hela världen. I anslutning hölls även en konferens där världens experter på ekologiskt vin samlades för att diskutera marknaden och produkter. Sammanlagt deltog över 1000 personer från 72 länder under kongressen som hölls den 20-23 september. Mer information kan hittas på: www.ifoam.org

2005-10-10