Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Jordskredsseger för eko i test på Restaurangmässan

När RestaurangExpo genomfördes 20-21 september på Sollentuna Mässan utanför Stockholm, var det för andra gången som den genomfördes som en renodlad fackmässa och mötesplats för leverantörer, kockar och krögare. Flera konferens- och debattprogram genomfördes under mässdagarna om bland annat livsmedelskvalitet och råvaror och nya undersökningar presenterades. På scenen anordnades Taste Work Shops där restaurangernas vanligaste råvaror provades och utvärderades av en panel bestående av kockar och kökschefer. Ett sådant arrangerades av Ekocentrum. Det handlade om grönsaker och testpanelen bestående av välkända kockar som Anders Nylén fick provsmaka ekologiska och konventionella körsbärstomater och gurka i ett blindtest. De ekologiska råvarorna vann överlägset. Alla kockar hade de ekologiska tomaterna före de konventionella. När det gällde gurkan satte alla kockar utom en den ekologiska före den konventionella. Även Bosarp Kyckling testades på motsvarande sätt den andra mässdagen. Även här vann ekologiskt en seger, framför allt om man räknar in omdömena från kockarna, där särskilt Operakällarens representant öste beröm över Bosarps Kyckling.

2005-10-07