Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Kockar talade för eko på Restaurangmässan

När RestaurangExpo gick av stapeln i Sollentuna 20-21 september var det mycket lovord för ekologiskt från de församlade kockarna från ett flertal namnkunniga institutioner, bland annat Operakällaren. Det talades om en rådande internationell eko-trend som nu även börjat göra sig gällande i Sverige. –Äntligen har det blivit trendigt med ekologiskt. Det är inte klokt att vi fått kämpa så länge för att lyfta fram de ekologiska råvarornas kvaliteter. Det har varit en tristess runt ekologiskt, man har höjt pekpinnar och anfört miljön som största argument för ekologiskt. Man har glömt bort att kvalitén är så mycket bättre. Det går inte att skylla på priset längre, då tänker man fel och har dålig fantasi, hördes bland annat från kockpanelen som samlats till ett blindtest av ekologiska råvaror (där ekologiskt senare vann en överlägsen seger).

2005-10-05