Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

ICA nu största aktören på ekologiska livsmedel

Under april kom Ica´s redovisning av försäljningen för 2004. Det var positiva resultat för eko-försäljningen, som hade ökat med hela 16 procent. Alldeles nyligen kom Coops resultat för 2004. De visar en minskning på ca 18 procent i volym för de ekologiska varorna. –Det skulle enligt mina egna beräkningar betyda att ICA gått om Coop när det gäller försäljning av ekologiska varor, en historisk vändpunkt för vår del eftersom Coop varit pionjärer på området och verkligen profilerat miljö och ekologi. Det kanske mest intressanta är att vår ökning är lika stor i volym som i värde, det är alltså inte ökade priser som givit det positiva resultatet. Vi tar gärna över stafettpinnen från Coop som ledare inom ekologin säger Kerstin Lindvall miljöansvarig på ICA AB.

2005-10-03