Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Svalt intresse för Upplands Honungs KRAV-Honung

Sveriges största ekologiska biodlare, Upplands Honung skördade i år 19 ton honung från de 360 bisamhällena. Intresset för KRAV-honungen har varit svalt. –Coop har tar honung från Argentina och ICA har inte varit intresserade. Nu säljer vi genom Dagab till Hemköp. En del honung har vi fått sälja konventionellt. Men detta är bara andra säsongen vi är igång så vi räknar med att det tar tid att arbeta upp en marknad. Det är samma pris för 450 gram som för 500 gram konventionell honung. Honungen säljer jättebra i de butiker som har den, där ligger inte problemet. Det svåra är att komma med i sortimentet, säger Sundström. Upplands Honung omsätter i år ca 1 miljon kr i den ekologiska varsamheten.

2005-11-28