Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekologisk olivolja hos The Bodyshop

The Body Shop är ett värderingsbaserat detaljhandels-företag som säljer hud- och hårvårdsprodukter samt kosmetika. Idag har The Body Shop över 2100 butiker och finns i 52 länder i fem världsdelar. I Sverige finns 56 butiker. Det framgår tydligt av företagets policy att man tar avstånd från djurförsök och kämpar för de mänskliga rättigheterna. Detta genom att inte testa produkterna på djur och ”handla rättvist”. Vad som inte lika tydligt framgår i företagets information är att flera av råvarorna som används vid framställningen av skönhetsprodukterna är ekologiska. Som ett exempel kan nämnas all olivolja i The Body Shops storsäljande olivsortiment. –Vi har flera ekologiska råvaror i våra produkter. Anledningen att vi inte går ut aktivt med det är att inte hela produkten är ekologisk utan bara vissa delar, det är alltid svårt att veta hur långt man skall gå i konsumentinformationen. Men vi jobbar hela tiden aktivt med att hitta ekologiska produkter som kan ersätta de konventionella, säger Sandhya Forselius miljöansvarig på The Body Shop. Även honungen, lavendel- och bergamottoljan, kakaon och shiasmöret som är huvudingredienser i flera produkter är ekologiskt framställda.

2005-11-22