Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Gården Partihandel AB ger sig in på eko-marknaden

Det västgötska familjeföretaget Gården Partihandel AB levererar potatis, frysta potatisprodukter och frysta grönsaker. Kunderna finns till största delen inom industri och grossistbranschen. Företaget startades 1978 och idag driver hela familjen Gustavsson tillsammans med anställda företaget. När Ekoweb ringer upp Magnus Andersson som är ansvarig för företagets försäljning, har blecket knappt hunnit torka på KRAV-certifikatet i hans hand. Efter förfrågningar från kunderna har man för första gången givit sig in på den ekologiska marknaden med två produkter: potatis och morötter. –Det är särskilt våra kunder inom offentlig sektor som har kommit med förfrågningar om eko-potatis, säger Magnus Andersson. Han beräknar att försäljningen kommer ligga runt 50 ton i år. Totalt säljer man 15 000 ton varav 2 500 ton är från egen odling. KRAV-potatisen köps in från andra odlare. Totalt omsätter Gården Partihandel AB ca 35 miljoner kr.

2005-11-21