Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Skånemejerier söker fler leverantörer

Suget efter ekologisk mjölk och mejeriprodukter har varit stort under året. Skånemejerier har ökat sin totala mjölkförsäljning med 8 procent jämfört med föregående år. Men de produkter som ökar mest är filmjölk, som ökar 30 procent, tätt följd av grädden som ökar 29 procent. Försäljningsökningen gör att Skånemejerier nu är i behov av fler leverantörer av ekologisk mjölk. Under slutet av september månad tas beslut i frågan. -Vi har i dag begränsat med råvara, vissa dagar är det med nöd och näppe vi får ihop volymerna. Vi planerar också flera nya lanseringar och därför måste vi nu slå på trumman hårdare och tala om att vi behöver fler leverantörer. Vi har inte enats om ännu hur många som behövs men i slutet av september skall det vara klart, säger Per-Olof Jonsson produktchef hos Skåne Mejerier.

2005-09-20