Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Nytt nätverk vill fördubbla eko-försäljningen

Efter initiativ från Ekologiskt Marknadscentrum har ett nytt affärsnätverk bildats. Detta efter två dagars möte i början av september med representanter från handel, livsmedelstillverkare, branschorganisationer och myndigheter på Ängavallen i Vellinge. Det nya nätverket kommer fokusera på fyra punkter: Intensifierad marknadsföring, fler aktiviteter i butik, öka försäljningen till offentlig sektor, ökad differentiering av sortimentet vilket kräver mer produktutveckling. Målet är att den ekologiska livsmedelsförsäljningen skall fördubblas under en treårsperiod. Medverkade på Ängavallen gjorde bl. a. Coop, Axfood, Skånemejerier, Björnekulla Fruktindustrier AB, Konsumentverket, LRF och Exportrådet.

2005-09-19