Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Halvseg start för Bondens Butik

Bondens Butik i Stockholm har nu hållit öppet drygt ett halvt år i Hammarbyhamnen på Söder i Stockholm. Tanken var att kunna erbjuda kunderna i Stockholm ett brett sortiment av ekologiska och/eller småskaligt producerade produkter från i huvudsak lokala producenter. Man ville skapa en butik där kunden kontinuerligt kunde handla ekologiskt direkt från gård och utan långa transporter och fördyrande mellanhänder. Hur har det då gått? -Det har gått lite halvsegt. Vi går runt i år men någon större vinst blir det inte, vi kommer omsätta ca 2 miljoner. Vi hade väl hoppats på fler kunder men det är många som inte hittat oss ännu och vi jobbar kontinuerligt med information för att nå ut till en större kundkrets, säger Ingvar Pettersson en av initiativtagarna bakom butiken. Ungefär 90 procent av sortimentet i Bondens Butik är ekologiskt. Bland de varor som säljer bra finns de färdiglagade rätterna i butikens restaurang. –Vi är också i behov av mer grönsaker och förädlade produkter, varor som det finns kontinuerlig tillgång på, säger Ingvar Pettersson.

2005-12-28