Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Lysande affärer för ”Salt&Brygga”

Den Krav-certifierade lyxkrogen Salt&Brygga vid Sundspromenaden Västra Hamnen i Malmö serverar ekologiska rätter som aldrig förr. Sedan 2001 har man ekologiskt på menyn i restaurangen, med kanske landets vackraste utsikt. Restaurangen är mångfaldigt prisbelönad, nu senast med ”Mårtenspriset 2005” som utdelas av Skåneländska Gastronomiska Akademien med motiveringen ”för delikata och ekologiskt producerade måltider av högsta klass med råvarornas rena och naturliga smaker”. Det kan vara en bidragande orsak till att kundkretsen har utökats. –Vi har ökat med 25 procent under året. Det är framför allt många större företag som väljer att representera hos oss och jag hör vid borden att det pratas om att det är ekologiska råvaror på tallriken. Etik och moral ligger i tiden just nu, säger stjärnkrögaren Björn Stenbeck tillika ägare av Salt&Brygga.

2005-12-29