Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

”Bondens egen marknad” under tak i Växjö

LRF-projektet ”Lantmat Småland-Öland” har långt framskridna planer på att starta en Saluhall för ekologiskt och närproducerat i Växjö. –Vi skulle egentligen dragit igång i gamla stationshuset nu under hösten, men det blivit problem med lokalen och vi kanske måste hitta en annan lokal, säger Roger Henriksson som är ansvarig för projektet. Lokalen som eftersöks skall vara ca 450 m2. I dagsläget har 10 producenter tackat ja till att delta och de kommer tillsammans bilda ett aktiebolag och i fortsättningen avgöra vilka produkter och producenter som finns representerade i Saluhallen. Tanken är att det skall finnas en restaurang där producenternas råvaror används och att ett lager skall finnas för Lantmat Småland-Öland´s andra pågående projekt, en grossistfirma för ekologiska och närproducerade råvaror. –På så sätt får vi tre avyttringskanaler för produkterna: Grossitfirman, Saluhallen och restaurangen, säger Roger Henriksson.

2005-12-30