Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

50 eko-barnmatsburkar på marknaden

I de svenska butikerna finns i dag 50 olika burkvarianter av ekologisk barnmat. Det är tre företag som dominerar den ekologiska barnmatsmarknaden: Hipp, Nestlé och Semper. Hipp har det största antalet produkter med 37 stycken i sortimentet och dessutom nylanseringar på gång. Nestlé har 6 produkter och Semper 5. Semper innehar placeringarna 1-4 på listan med bäst säljande eko-barnmatsburk och står för ca 31 procent av försäljningen av ekologisk barnmat på burk. Av de tre företagen ökar Hipp försäljningen mest, 72 procent är ökningen i dagsläget och de är också störst med 61 procent av eko-försäljningen. Ekologisk barnmat på burk ökar med 53 procent senaste helåret och totalt står den ekologiska försäljningen för 13 procent av försäljningen av all burkbarnmat. Marknaden för ekologisk burkbarnmat värderas till ca 100 miljoner kr.

2005-12-29