Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Semper leder barnmats eko-toppen

Nyligen kunde det ekologiska barnmatsföretaget Hipp visa på en 72 procentig ökning hittills under 2005, men det är Semper som leder barnmats eko-toppen. Semper har totalt fem ekologiska barnmatsburkar, varav fyra belägger de fyra första placeringarna i försäljningsstatistiken och den femte hamnar på elfte plats. Nummer ett på eko-topplistan över barnmat är Sempers Äpple/Päronpure från fem månader, nr två är pastastjärnor med köttfärssås, nr tre Bondens Gryta med nötkött, nr fyra Grönsaks och nötköttspure och slutligen palsternackspure på en elfte plats. Placeringarna 5-10 och 12-17 beläggs av produkter från Hipp medan den första produkten från Nestlé återfinns på en 18:e plats. Totalt finns 50 produkter på listan och vinnaren på eko-toppen återfinns på 19:e plats i den totala barnmatsrankningen där även konventionella produkter finns med i mätningen.

2005-09-20