Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Svagt gensvar för Green Giants eko-majs

I våras lanserades en ekologisk majs på helkonserv för den svenska marknaden från majs- och grönsaksjätten Green Giant. Hittills har intresset från handeln varit måttligt. –Vi hade hoppats att betydligt fler butiker skulle ta in produkten eftersom det inte finns någon motsvarande produkt i handeln. Som det ser ut idag finns den på Hemköp och Bergendahls men inte på Coop och ICA centralt. Ändå är den här produkten ett av våra stora framtidshopp och den ligger oss varmt om hjärtat och vi tror att försäljningen kommer ta fart. Alla trender pekar mot ekologiskt och vi håller just nu på med en lansering i Danmark och Norge, säger produktchef Anna Bergman på Arvid Nordqvist AB, som sköter försäljningen i Sverige.

2005-12-20