Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

”Hetta” ny marmelad hos Harg Odlarna

Hargodlarna på Hargsgård utanför Kisa har en ny ekologisk produkt på gång. Det är Marmeladen ”Hetta” som ansluter till Hargodlarnas marmeladfamilj med spännande namn som ”Längtan”, ”Kalas” och ”Den Goda” för att bara nämna några. Den nya marmeladen är precis som namnet säger en marmelad med styrka i smaken. Den är gjord av rabarber, vit rom och chili –och KRAV-märkt. ”Hetta” är tänkt att passa till mat och till dessertostar. –Marmeladerna säljer bra, framför allt för den goda smakens skull och de snygga burkarna, att de är ekologiska tycker kunderna är en bonus. Vi tror mycket på Hetta och den har nog chans att bli vår nya storsäljare, säger Ann-Sofie Johansson, en av Hargodlarna. Hela Hargsgårds åkerareal om 100 hektar är KRAV-omställd och förutom egen bärodling odlar man även Spelt och har 1000 KRAV-höns. Man omsätter ca 1 miljon kr om året.

2005-12-07