Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Arla testar ”KRAV-råvara” i gourmet-fil

Arla provar nu nya drag för att få ytterligare fart i den ekologiska försäljningen. Genom att utnyttja KRAV´s nya regel om att man numera får ange på förpackningen när en produkt innehåller en KRAV-godkänd råvara räknar man med att ge den nya filprodukten ett extra mervärde ur konsumentens perspektiv, till ett billigare pris. Det är en ny filsort som lanseras i smakerna jordgubbe och hallon. –Det skall bli intressant att se hur den mottas. En del kommer säker tycka att det blir otydligt medan andra kommer tycka det är bra. Vårt motiv är att på bästa sätt stimulera vår eko-produktion. Genom att vi får en högre avsättning för ekologisk råvara så gynnar det den svenska eko-odlingen totalt sett. Vi kan hålla nere priset eftersom vi skippar KRAV-märkningen. Vi har helt och hållet gått på smaken när vi utvecklat den här produkten. Det blir en gourmetfil med extrabonus att den är tillverkad med KRAV-mjölk, säger Arlas produktchef Ingmar Albertsson. Under vecka 36 kommer den nya filen finnas tillgänglig i butikerna.

2005-08-29