Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Gapa: Svenskt i första hand, ekologiskt i andra…

Det lilla barnmatsföretaget GAPA som profilerat sig med KRAV-märkt färsk barnmat i Stockholms livsmedelsbutiker kommer i och med att man lanserar sina rätter i Cerealias snabbmatsbutiker Gooh att frångå KRAV-märkningen. –Eftersom vi nu samarbetar med Lantmännen/Cerealia kommer våra råvaror i första hand vara svenska, i andra hand ekologiska. Detta för att vi vill stötta det svenska jordbruket. Vi kommer ändå fortsätta basera produkterna på ekologiska råvaror i största möjliga utsträckning, säger Anna Palmblad delägare i Gapa. I dag, den förste september är det dags för nypremiären när Gooh-butiken på Norrlandsgatan i Stockholm slår upp portarna. Tre rätter från Gapa kommer finnas i sortimentet: Lax, kalv och vegetariskt. Det är den enda produktion GAPA kommer bedriva fram till jul. Sedan hoppas man ha ett utökat sortiment i flera livsmedelsbutiker.

2005-09-01