Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekokött fortsätter med Ekotorget

De ekologiska köttproducenternas fack- och intresseförening Ekokött satsar stort på en Webportal där kunder från restaurang och storhushåll enkelt och snabbt skall kunna finna ekologiska produkter, kallad Ekonav. Inom kort kommer man starta ett liknande verktyg för den vanliga konsumenten. Webportalen har fått namnet Ekotorget och där kan de producenter som säljer direkt till konsument marknadsföra sitt företag och sortiment. –Meningen är att man som konsument enkelt och snabbt skall kunna hitta de ekologiska produkter man söker, säger Maria Alarik, projektledare på Ekokött. I första hand kommer man inrikta sig på företag med ett köttsortiment, men så småning om är tanken att Ekotorget skall omfatta alla typer av ekologiska produkter.

2005-10-06