Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

KRAV-pajerna lever farligt hos Frödinge

Den anrika ostkakstillverkaren Frödinge ser just nu över sitt sortiment med KRAV-produkter. Förutom en ostkaka finns en matpaj och en rabarberpaj i den ekologiska portföljen. Hos Frödinge sticker man inte under stol med att de KRAV-märkta produkterna inte motsvarat förhoppningarna när det gäller försäljningsresultatet. –De säljer dåligt, det gäller för alla tre produkterna. Det största problemet är att butikerna väljer att inte ta in produkterna på grund av platsbrist, de når aldrig konsumenten. Det har varit mycket prat och liten verkstad när det gäller ekologin från handeln. Dessutom börjar kriterierna från KRAV-organisationen att bli oöverstigliga. Vi har väl lite ”bränt” oss på ekologin, säger Bengt Flink marknadschef på Frödinge. I oktober avgörs KRAV-sortimentets framtid hos Frödinge.

2005-08-30