Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Magnihill tror på en ekologisk framtid

Magnihill i skånska Mörarp, producerar och förädlar grönsaker. Hela processen kontrolleras av företaget, från frö till gröda, vidare till infrysning, paketering och transport. Totalt odlar och kontrakterar Magnihill varje år drygt 6000 ton grönsaker, frukter och bär. Omsättningen ligger runt 50 miljoner kr varav ekologin står för ca 10 procent. –Vi gör just nu en större eko-satsning där vi bland annat bearbetar grossisterna intensivt. Vi har fått ett bra gensvar från Servera som i sin tur satsar på ekologiskt. Däremot upplever vi ett motstånd hos en del grossister där många inköpare är ointresserade, deras kunder får i sin tur höra att ekologiskt inte finns i sortimentet, vilket är en tråkig attityd. Annars tror jag att ekologin är på gång även om det är för tidigt att se i siffrorna ännu. Vi märker ett starkt intresse i Danmark där vi hela tiden får nya förfrågningar även om det ofta rör sig om små volymer, säger Viveca P Almgren Magnihills VD.

2005-11-17