Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Inga nya eko-produkter på Mc Donalds

Hamburgerkedjan McDonalds har i dagsläget två ekologiska produkter i sortimentet. Det är KRAV-mjölk i 3dl förpackning och de glasstårtor som används vid barnkalas. Årligen förbrukar man ca 600 ton eko-mjölk och 20 000 ekologiska glasstårtor om året. Glasstårtorna tillverkas av Pipers glass i Hamburgsund. Inga ytterligare ekologiska produkter planeras just nu. –Vi tittar alltid på möjliga konverteringar av våra produkter, det finns en önskan inom företaget att verka för en bättre miljö och vi driver bland annat egna europeiska program där målet är ett hållbart ekologiskt jordbruk. Svårigheten för oss är att vi vill ha stora leverantörer, vilket kan vara svårt att hitta på den ekologiska sidan. En annan är priset på råvaran, vi undersökte tillexempel möjligheten att få ekologiska morötter men då skulle priset till våra kunder dubbleras och det kan vi inte acceptera, säger Bertil Rosquist miljöchef på Mc Donalds.

2005-11-29