Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Uppåt för eko-mjölken hos Skåne Mejerier

På Skåne Mejerier ser man samma utveckling som flera andra stora svenska mejerier. Försäljningen av ekologisk mjölk går stadigt uppåt. Till och med juli månad såg man en ökning om 8 procent jämfört med samma period föregående år. Det är Mellanmjölken och Lättmjölken som ökar, däremot tappar Skånemejeriers Gammaldags Mjölk försäljning som motsvarar en minskning om ca 22 procent. –Den minskade försäljningen tror vi beror på att det finns andra lokalproducerade alternativ. Vi tittar just nu på en förändring av produkten för att nå andra kunder. Annars ser det ljust ut på den ekologiska mjölkfronten. Det är främst våra kunder inom Storhushåll som ökar sina volymer, säger Per-Olof Jonsson produktchef på Skåne Mejerier.

2005-09-07