Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Eko-mjölk säljer som smör hos Falköpings Mejeri

Det blåser medvind för den ekologiska mjölkförsäljningen. Nyligen kunde Ekoweb presentera Milkos positiva siffror för eko-försäljningen. På Falköpings Mejeri har den ekologiska försäljningen ökat ännu mer. Man har två eko-produkter i sortimentet: Mellanmjölk och Minimjölk. Totalt ökade de båda produkterna med 9 procent jämfört med samma period föregående år. Mellanmjölken ökade 13 procent och Minimjölken ökade med 6 procent. Totalt står den ekologiska produktionen nu för 7 procent av Falköpings Mejeri´s totala mjölkproduktion. –Det är positivt att den ekologiska försäljningen ökar. Vi har provat med ett flertal ekologiska produkter, bland annat glass och creme fraiche men det verkar som om det är lättar att få fart på försäljningen när det rör sig om vanlig mjölk. Vi följer också noggrant utvecklingen för Arlas nya fil som inte säljs som ekologisk men marknadsförs som tillverkad på KRAV-godkänd råvara. Faller det väl ut kan det bli aktuellt för oss också med den typen av produkter och det är positivt för den ekologiska mjölkproduktionen, säger VD Tomas Andersson.

2005-08-30