Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Milko ökar försäljningen av eko-mjölk

De senaste siffrorna från Milko visar en positiv utveckling för försäljningen av ekologisk mjölk. Försäljningssiffrorna till och med juli månad visar en total ökning om knappt två procent jämfört med samma period föregående år. Uppdelat visar siffrorna att Standardmjölken ökar med nio procent och Mellanmjölken med sju procent. Däremot tappar Minimjölken försäljning och går tillbaka med åtta procent. Totalt har man under 12 månader till och med juli månad 2005 sålt 6,8 miljoner liter ekologisk mjölk. Det är ca tre procent av den totala mjölkförsäljningen. –Det är en positiv utveckling för vår eko-försäljning just nu, men vi har betydligt högre mål. Tanken är att år 2010 skall 10 procent av försäljningen vara ekologisk, säger Åsa Banér produktchef på Milko.

2005-08-25