Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Nyheter hos Svenska Lantchips

Under hösten lanserar Svenska Lantchips två nya produkter. De nya eko-chipsen har smak av tomat/basilika och paprika. De kommer enbart att finnas på den europeiska marknaden och är i första hand tänkta för de tyska och ungerska konsumenterna. Svenska Lantchips har på senare tid sett en ökning om ca 20 procent av försäljningen på de ekologiska produkterna och de står för ca 10 procent av Svenska Lantchips totala omsättning om ca 40 miljoner kr. –På grund av det svala intresset i Sverige kommer vi inte lansera nyheterna här, för tillfället har vi knappt någon försäljning alls av de ekologiska chipsen på den svenska marknaden. I Sverige tycker man produkten blir för dyr, utrymmet finns inte i samma utsträckning för nichprodukter, säger Michael Kissi marknadschef på Svenska Lantchips.

2005-12-16