Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Eko-bas i Österhagenglass

Glassföretaget Österhagen beläget i Hjo har sedan flera år tillbaka grundat sin glassproduktion på ekologiska råvaror. All grädde och sockar och alla ägg som används är ekologiska. Av sortimentet om ett 60-tal smaker är ca 15 stycken helt tillverkade på ekologiska ingredienser. Man tillverkar 15-20 000 liter glass om året och den finns att köpa i lokala ICA-butiker och i några butiker i Göteborg och Stockholm. –När vi bestämde oss för att starta glasstillverkningen började vi med att titta i ”Prinsessornas Kokbok” för att kunna göra riktig gammaldags glass. Vi använder bara färska råvaror, vi var pionjärer när det gällde eko-grädde hos Arla. Om bara råvaran finns och leveranser kan garanteras över hela året så använder vi ekologiskt. Vi har väldigt svårt att få tag på ekologiska jordgubbar, alla som finns på den svenska marknaden säljs till de stora uppköparna, säger Stig Ernbro som tillsammans med sin fru Inger Hersoy äger Österhagenglass.

2006-05-15