Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Tema KRAV-banan för Naturskyddsföreningen

Under perioden 1-9 oktober håller Svenska Naturskyddsföreningen den årliga ”Miljövänliga veckan” runt om i landets butiker. I år är temat KRAV-bananer. Det blir en kraftansamling via de lokala föreningarna för att få fler konsumenter att handla KRAV-bananer. Kampanjen kommer märkas i butikerna genom att man kommer informera om och bjuda på KRAV-bananer. –Årets tema valdes eftersom bananer är en av de grödor där flest och mest bekämpningsmedel används. På ett hektar bananodling används 50 kg bekämpningsmedel, jämfört med drygt 4 kg per hektar på svensk potatisodling, som är vår mest besprutade gröda. Därför är det angeläget att informera om detta. Det är också en solidaritetsfråga. Skall de som arbetar med bananodling utsättas för detta bara för att vi skall kunna köpa billiga bananer? Det säger Maria Palm som är ansvarig för kampanjen. Målsättningen från Naturskyddsföreningens sida är att öka konsumtionen av KRAV-bananer från 3,5 procent till 10 procent av den totala svenska banankonsumtionen.

2005-09-14